Сергей Лавров отправи към Вашингтон сериозно предупреждение за Сирия

Лавров отправи към Вашингтон сериозно предупреждение за Сирия
Опасно е да се мисли за удари по летищата в Сирия, отчитайки присъствието на руската ПВО там. Това заяви външният министър на Русия Сергей Лавров в интервю в неделната програма „Време“ на Първи канал.

Текстът на интервюто е публикувано на сайта на Външното министерство на Русия, пише ТАСС.

„Това (размислите за възможни удари по летищата в Сирия – б.р. на ТАСС) емного опасно заиграване, отчитайки че Русия се намира в Сирия по покана на законното правителство на тази страна и имайки там две бази – една военновъздушна база в Хмейм и в ПМТО (пункт за материално-техническо обезпечаване на Военноморския флот на Русия в Тартус, имайки там средства на ПВО) за защита на нашите обекти“, подчерта той.

„Ние прекрасно виждаме, че голяма част от военните в САЩ разбират, че трябва да бъдат благоразумни и да се ръководят не от някакви емоции и с краткосрочни изблици на агресия“, заяви руският министър.

Лавров подчерта, че Москва не наблюдава общата стратегия в установяване на политиката на САЩ по отношение на Сирия.

„Мисля, че това (че САЩ не е изгодна стабилизацията на Сирия или че не е в състояние да изпълни своите отговорности – б.р. ТАСС), присъства в позицията на САЩ, заяви Лавров.

„Такава позиция произхожда от „закърпването“ – има много различни групи, които преследват различни цели, имат различен дневен ред. Като цяло, повтарям, обща стратегия ние не виждаме“, каза Лавров.
Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!