Синът на Корнелия Нинова се дипломира в САЩ

Синът на Корнелия Нинова се дипломира в САЩ

Синът на лидера на БСП Корнелия Нинова – Рафаел, се дипломира като бакалавър по финансово инженерство в американския университет в Бъркли

Това става ясно от съобщение на Нинова в профила й в социалната мрежа „Фейсбук“.

“С Рафи посвещаваме този момент на българските учители. По-специално на преподавателите му от Софийската математическа гимназия и учените от Института по математика в БАН. Благодарност и поклон от нашето семейство!“, пише шефката на социалистическата партия.

Преди да замине за САЩ, Рафаел завърши Софийската математическа гимназия и бе капитан на националния отбор по математика. Той има 17 медала от балкански, европейски и световни олимпиади.

Първият му голям международен успех е, когато става втори на олимпиадата по математика в Амстердам, когато се състезава с над 600 таланти от 100 държави. Повтаря постижението и през 2012 година на олимпиадата в Аржентина.

В Щатите избрал да се посвети на финансово инженерство, което му дава възможност да създава математически формули, с които да се прогнозира развитието на финансови и икономически процеси.

Бъркли, където учи Рафаел, се смята за най-добрия държавен университет в света. Оттук са излезли 71 лауреати на Нобелови награди, най-много от всички висши училища в света. Университетът е на 5 километра североизточно от Сан Франциско, в малкото градче Бъркли. Тук учат близо 36 000 студенти, от които 26 000 в бакалавърски програми и 10 000 в магистърски. Кампусът обединява 14 училища с 36 сгради, има 32 библиотеки. Това прави Бъркли четвъртия университет с най-много библиотеки в САЩ. Киносалонът е с 8500 места, има стадион за американски футбол.
Източник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!