Скандално е бездействието на премиера Бойко Борисов, който се прави, че няма проблем

Скандално е бездействието на премиера Бойко Борисов, който се прави, че няма проблем
Скандално е бездействието на премиера Бойко Борисов, който се прави, че няма проблем

БСП недуомява защо вече трети ден- заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Павел Тенев продължава да стои на своето място, вместо да бъде незабавно уволнен.

Считаме, че човек, който е имал цинизма и наглостта да се снима как прави хитлеристки поздрав, няма място в управлението на България.

Припомняме, че това е втора номинация на патриотите, която бива уличена в пристрастия към нацизма. През 2015 година те предложиха Иво Антонов за заместник-министър на отбраната, но тогава бързо го оттеглиха, когато на бял свят излязоха снимки,  на които Антонов се е увековечил с поздрав към Хитлер.

Скандалът  продължи и с реакцията на вицепремиера Валери Симеонов. Вместо да оттегли своя кадър, той го защити с абсурдното и цинично твърдение, че и той, като млад, може да си е правил майтапчийски снимки в Бухенвалд. Паметта на жертвите на кафявата чума не може да бъде обект на никаква шега. Всеки, който си позволява да прекрачва тази морална граница, няма място, нито за минута, в управлението.

На България й предстои председателство на Европейския съюз. Но ще бъде ли достоен председател нашата страна, когато в този кабинет има вицепремиер, който си е правил майтапчийски снимки в Бухенвалд и заместник-министър, увековечен как вдига ръка за хитлеристки поздрав?

Как този човек ще посреща европейските си колеги по време на това председателство? С такива майтапи ли смята да ги забавлява? Европейският съюз възникна върху пепелищата, които остави кафявата чума след себе си. И е символ на отрицанието на нацизма във всеки негов аспект.

БСП ще направи всичко необходимо, за да информира своите европейски партньори-  какви хора стоят в правителството и как върху тях се опъва политически чадър.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!