Таско Ерменков: Протестите на медицинските сестри бяха провокирани от бездействието на министъра на здравеопазването

Таско Ерменков: Няма как да говорим за подобряването на националната сигурност, когато статутът на военните не е на ниво

„Ние винаги сме подхождали разумно и отговорно към държавната политика и най-вече към интересите на хората. Дали сестрите са били провокирани?

Ако под провокация се разбира действията или бездействията спрямо техните интереси- да, те бяха провокирани от бездействието на министъра на здравеопазването. Диалогът вече стана недостатъчен и хората предприеха действия.

Премиерът им беше обещал 50 милиона лева, само че те станаха 6 милиона. Тези 6 милиона после се увеличиха чрез пари от касата, което за пореден път доказва, че тази система е сбъркана изначално.“ Това каза депутатът от ПГ на „БСП за България“ Таско Ерменков в Панорама по БНТ.

Той обърна внимание, че проблемът не е до минимална заплата, а е до справедливост в разпределението на доходите.

Напомни, че държавните и общински болници получават нископлатени патенти, поради което парите при тях не достигат, докато скъпите патенти се прехвърлят към частните болници.

„Още от 2017-та година сме внасяли решение за сваляне или преразглеждане на санкциите спрямо Русия.

Последното ни предложение по този въпрос датира от юли 2017-та, но така и не беше разгледано и сега използваме момента отново да го върнем в дневния ред. Това не е русофилска политика или действия в защита на нейните интереси, а политика към интересите на България и Европа.

Ето, ние сме записали като предложение и свалянето на контрасанкциите от Русия към нас също“, коментира депутатът от левицата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!