Фидел Кастро посочи главната опасност за човечеството

Фидел Кастро посочи главната опасност за човечеството

Лидерът на кубинската революция Фидел Кастро е предупредил човечеството за надвисналите над него опасности. Изявлението си той е направил по време на закрития за медии 7-и конгрес на ЦК на Комунистическата партия на Куба, предава ТАСС.  
«Най-голямата опасност, която е надвиснала над Земята, за съжаление, произлиза от разрушителната мощ на съвременните оръжия, които са способни да нарушат мира на планетата”, обявил Кастро.
Той подчертава също така, че струпването на толкова оръжие «може да направи невъзможен животът на земната повърхност и да доведе до заличаване на човешкия род, както това е станало с динозаврите”.
Кубинският лидер призова човечеството да се замисли за тези проблеми, да разшири разпространението на мира и да търси способи да се адаптира към реалността.

«Кой ще се погрижи за страдащите от жажда народи в Африка, които са лишени от технологии, от дъжд, от водоеми и подземни водохранилища, защото при тях всичко е покрито с пясък? Ще видим… Това ще кажат правителствата, които погледнаха сериозно на обстоятелствата, свързани с промените в климата”, добавил още Кастро в речта си.

Конгресът на Компартията е завършил вчера. В течение на четири дни участниците в него са обсъждали мерките, които трябва да се предприемат, за да се построи социализма в Куба.

Източник: financebg.com/
Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!