Хакери разбиха пъклен план на „Ислямска държава“, ето къде се готвят да ударят джихадистите

Хакери разбиха пъклен план на "Ислямска държава", ето къде се готвят да ударят Хакери разбиха пъклен план на "Ислямска държава", ето къде се готвят да ударят джихадиститеджихадистите

„Ислямска държава“ планира да извърши нападения срещу военни бази на САЩ в Кувейт, Бахрейн и Саудитска Арабия, съобщава израелска компания занимаваща се с интернет-сигурност.

Хакерите твърдят, че са успели да проникнат в комуникациите на терористите и че са успели от там да вземат информацията, предаде Breitbart, цитирана от „Фокус“.

„Инсайтс“, компания, водена от бившия офицер от военното разузнаване на Израел Алон Арвац, е проникнала в профил на „Ислямска държава“ в кодирана платформа за общуване.

Организацията използва платформата в т.нар. „дълбок интернет“, за да насочва нападенията на своите 500 водещи терористи.

Сред посочените цели е фигурирала църквата в Северна Франция, където местен свещеник бе убит на 26 юли от терористи, заклели се във вярност на „Ислямска държава“. Сред „извънредно специфичните цели“ са фигурирали военновъздушни бази на САЩ, Великобритания и Канада, както и такива на европейски държави и на Израел.

Арвац не обясни как компанията е успяла да проникне в групата, но заяви, че трябва да си поканен от някой от групата, за да бъдеш приет вътре. Той добави, че форумът ще бъде затворен без съмнение сега, след като това е разкрито пред медиите.
Източник: blitz.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!