18 чужденци обвинени за погрома в Харманли

18 чужденци обвинени за погрома в Харманли
Районна прокуратура-Харманли повдига обвинение на 18 лица – чужди граждани за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта и отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост – престъпления по чл. 325 ал. 2 във вр. с ал.1 във вр. с чл. 20 ал.2 Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

На 24 ноември 2016 г. в Регистрационно-приемателния център в Харманли са възникнали безредици, грубо нарушаващи обществения ред, при които са пострадали 24 служители на МВР, повредено и унищожено е било имущество на Държавната агенция на бежанците. Незабавно е започнало разследване, което се ръководи от районния прокурор на град Харманли – Маргарит Стоилов. Извършени са огледи и разпити на свидетели.
Обвинените лица са разпознати от свидетели очевидци.

С постановление на наблюдаващия прокурор осемнадесетте обвиняеми ще бъдат задържани за срок до 72 часа. До момента е установено, че те са участвали в безредиците като са унищожавали вещи, хвърляли камъни, удряли полицейски служители и извършвали и други непристойни действия.

Днес, 25.11.2016 г. Районна прокуратура гр. Харманли е образувала досъдебно производство срещу полицейски служители за причиняване на телесни повреди на двама чужди граждани -престъпление по чл. 131 от НК. Разследването се провежда от следователи от Следствения отдел на Окръжна прокуратура – Хасково.
Установява се самоличността на служителите на МРВ, причинили телесните повреди на двете лица.
По двете разследвания продължават активните процесуално следствени действия.
Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!