Михаил Миков: Българинът усеща, че не може да разчита на здравната система


БСП прие правила за провеждане на избор на национални органи и председател на партията. За първи път те са обединени в изричен документ, съобщават от партията.

Очаква се новият лидер да бъде избран на конгрес, който ще се проведе на 7 и 8 май в София.

Според социалистите правилата гарантират откритост, публичност и равнопоставеност, както по отношение на дискусиите по политическите въпроси в конференциите и общите събрания на общинските, районните и градските организации, така и относно направените предложения за местните и национални партийни органи.

Регламентът призовава за коректен тон на кампанията и не допуска дискредитиране в партиен и в личностен план. Правилата създават предпоставки дискусията в рамките на отчетно-изборната кампания и Конгреса да се концентрира върху политики, а не върху лични амбиции и персонални противопоставяния.

Освен това днес социалистите подкрепиха проект на декларация „125 години БСП”. В нея са залегнали основните характеристики на партията: БСП е партия на хората на труда, свързана със съдбата на България. През различни периоди партията съчетава съпротивата и съзиданието.

Социалистите обявиха, че са твърдо срещу експлоатацията, дискриминацията, диктатурата и фашизма.

В декларацията на левицата се заявява, че БСП винаги е била републиканска партия. Нейната водеща кауза от самото й създаване досега е преодоляване на капитализма и постигане на социалистическо преобразуване на българското общество, а също и отстояване на мира. В декларацията си социалистите заявяват, че БСП е партия, преживяла много преходи, но не е преходна партия.

По думите им призванието на БСП е да гарантира достоен живот на всеки, без унизяващ недоимък и страх за утрешния ден, да модернизира икономиката на страната и да отстоява българските интереси.

Източник:offnews.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!