Арбитражните съдилища са новите бухалки на колекторските фирми

item_manolova

Подготвяме пакет от законопроекти за регулиране на арбитражните съдилища. Това са новите бухалки в ръцете на колекторските фирми и монополните дружества, които не се подчиняват на никакви правила и регламенти, и които откровено рекетират българските граждани. Това заяви омбудсманът Мая Манолова по време на пресконференция във връзка с внесения в парламента годишен доклад за дейността на институцията.

Тя посочи, че работата по конкретните текстове ще бъде довършена до няколко седмици и ще бъдат внесени за обсъждане в Народното събрание. Промените са в три законопроекта и се изготвят от работна група от юристи.

Анализът от жалбите сочи, че 26% от жалбите през 2015 г. са били срещу монополни дружества, които доставят обществени услуги.

Първият и главен приоритет на институцията ще бъде битката с топлофикациите, енергоразпределителните дружесва, ВиК операторите и колекторските фирми, уточни Манолова. Омбудсманът посочи, че други основни приоритети ще са правата на децата и социално-изключените български граждани.

За миналата година в институцията са постъпили общо 6202 жалби и сигнали.
Източник: economic.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!