Борислав Гуцанов: Ще помогнем на младите за първа работа, за първи дом и за първо дете

Борислав Гуцанов: Ще помогнем на младите за първа работа, за първи дом и за първо дете
„Първата ни и основна част от Програмата за ускорено развитие на България в 100 решения на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“, е социалната политика и справянето с най-големия проблем, надвиснал над държавата – демографската катастрофа.

Ще помогнем на младите за първа работа, за първи дом и за първо дете.“ Това посочи в свое видеообръщение в социалните мрежи водачът на листите на лявото обединение във Варна и Шумен Борислав Гуцанов.

Той се спря на главните мерки, набелязани от „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ по линия на социалната и демографска политика. Това са повишаване на минималната работна заплата до 1270 лева, увеличаване на обезщетението за безработица съответно до 60 процента от минималната заплата и от максималния осигурителен доход.

Социалистът се спря и на решението еднократната помощ за раждане на дете да бъде увеличена на 5 000 лева за първо дете и 10 000 лева за второ и трето дете, а майчинството за втората година да е колкото минималната заплата.

Стипендиите за майки студентки с деца – до 6 години да бъдат с размер на 300 лева. Гуцанов изброи още важни социални позиции в програмата на лявото обединение.

Такива са помощ на младите семейства за закупуване на собствен дом с държавна субсидия, освобождаване от данък върху заплатата за хора до 26 години, ако тя не надхвърля две минимални заплати, осъвременяване на пенсиите, като размерът на минималната пенсия да бъде 850 лева през 2028 година с отчитане на инфлацията.

„Всичко това е възможно с „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“! На 27 октомври гласувайте с номер 28 в бюлетината! Време е за решения“, призова Борислав Гуцанов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!