Guardian разказа какво да се чака от взаимоотношенията между Путин и Тръмп

Guardian разказа какво да се чака от взаимоотношенията между Путин и Тръмп
Британският вестник The Guardian предположи как ще се развиват отношенията на Владимир Путин и Доналд Тръмп, след като републиканецът заеме мястото си в Белия дом.

За президента Владимир Путин е важно да решава проблемите направо без моралничене на тема демокрация или правата на човека и без намеса във въпроса „близко задграничие” на Русия, предполага вестникът.

Именно по такъв начин Москва винаги е искала да изгражда отношенията си американските партньори, но досега това се оказа нейната „несбъдната мечта”.

Избирането на Доналд Тръмп означава за Русия, че най-желаният сценарий внезапно е станал още по-привлекателен, твърди изданието. Същевременно скептиците са уверени, че доброто в избирането на републиканеца е малко – с Тръмп „привичните правила на играта” могат да загубят актуалност, докато евентуалната победа на Хилъри Клинтън, макар и не вдъхвала особени надежди за рестартиране на руско-американските отношения, но давала представа в какви рамки те ще се развиват.

„Ние не трябва да очакваме от Тръмп симпатия или подаръци: той е патриот и бизнесмен, прагматик, а не идеолог. Реалистът трябва да разбира деловия език” – казва руският сенатор Алексей Пушков.

Клинтън на свой ред предлагала на САЩ и Русия тревожната перспектива за конфликт, докато Тръмп предлага възможност за излизане от него, добавя сенаторът.

Според прессекретаря на руския президент Дмитрий Песков, Владимир Путин и Доналд Тръмп са „феноменално близки в концептуалния подход към външната политика”. Въпреки това е трудно да се пресметнат всички рискове в случай, че в отношенията между двамата лидери нещо не се получи, добавя The Guardian.
Превод и редакция: БЛИЦ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!