Красимир Янков: Престъпността ескалира още в първите дни от мандата на Борисов

Красимир Янков: Престъпността ескалира още в първите дни от мандата на Борисов

Това е най-странният модел на управление – с части от управляваща коалиция, която е опозиция, а има действащи министри.

Това е най-странният модел на управление – с части от управляваща коалиция, която е опозиция, а има действащи министри. Само Радан Кънев е в състояние да го формулира, но изглежда само той го разбира. Това заяви в предаването „Метроном” на Радио „Фокус” – Варна народният представител от „БСП лява България“ Красимир Янков. По думите му, взаимодействието на Радан Кънев с Лютви Местан на фона на категоричната позиция на Иван Костов, показва разнобой не само в Реформаторския блок, а и в самото ДСБ. Красимир Янков коментира заплахите на Георги Първанов, че ако кабинетът не подкрепи Ирина Бокова за ООН, АБВ ще се радикализира и ще напусне правителството с въпрос: „Кой вярва на това?”

 

Янков прогнозира, че промяната в състава на парламентарната група на ДПС няма да даде никакво отражение върху стабилността на мнозинството, защото формално не е част от него. „Сигурно както и до сега ще го подкрепя при важни гласувания, но връзката ще остава публично невидима“, посочи Янков. В отговор на въпрос за тежките престъпления от последните дни, Янков отбеляза, че има ескалация на престъпността още в първите дни от мандата на Бойко Борисов. „Забравихме ли вече трите убийства, извършени в серия и декларацията на премиера, че извършителите ще бъдат заловени до седмица. Въобще никой не е заловен. Сега имаме още две убийства, извършени за по-малко от денонощие, но те избледняват бързо на фона на нарасналата агресия, проявявана в обикновени битови спречквания, завършващи със зверско убийство“, отбеляза Красимир Янков, който е член на вътрешната парламентарна комисия.

Източник:krasimiryankov.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!