Миков към Павлова: Ето така строите България – с обществени поръчки, комисионни и всякакви играчи

Миков към Павлова: Ето така строите България – с обществени поръчки, комисионни и всякакви играчи

Може и виадукт да направите за 200-метровата пропаст на пътя от Видин до сръбската граница

Председателят на БСП Михаил Миков отправи въпрос към регионалния министър Лиляна Павлова относно състоянието на международния път между Видин и сръбската граница. Той припомни, че този въпрос е задавал два пъти към министър Плевнелиев, а миналата година през април – и към нея самата.

„Абсурдно е да говорите за магистрали, за чудеса, за виадукти, след като на международния път има 200-метрова пропаст. Тогава ми казахте, че ще проучвате работата, ще се похарчат едни пари за изследвания, апропо похарчиха се едни пари, за да се направи този участък, но той пропадна, стана пропаст”, каза още Миков.

Той попита колко трябва на българската държава, на правителството и на сто институции да ремонтират 200-метровия участък-пропаст. „Ако трябва направете и там виадукт, похарчете 10-15-20-100 милиона, в това ви бива, за да може пътят между Видин и сръбската граница да е проходим и нормален”, предложи лидерът на БСП. Той подчерта, че никакъв байпас не е правен и това е старият път отпреди 50-60 години.

„Път, социалистически, но стана път на обществените поръчки, защото там се наливат милиони в тези 200 метра. Ето така строите България – с обществени поръчки, с проучвания, с комисионни, с всякакви играчи. Хората гледат и казват: къде се намираме? Каква Европа, какви 5 лева”, завърши Михаил Миков.

Източник: mmikov.com/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!