Стефан Данаилов с разтърсваща изповед: Моля се на Господ да спре да ме боли

Стефан Данаилов с разтърсваща изповед: Моля се на Господ да спре да ме боли

Тежките дни не са отминали за обичания от няколко поколения българи Стефан Данаилов. Въпреки че след три години борба успя да надвие коварното заболяване, от което страдаше, здравето му още не е стабилно и това е причината любимецът на малки и големи да се затвори у дома си и да страни от обществения живот.

Преди месец Ламбо навърши 73 лета, но посрещна рождения си ден сам и не пожела да вдига празненства, защото е без съпругата си Мария, която почина преди година и половина.
Напоследък Стефан Данаилов стои повече у дома, защото след тежкото боледуване от левкемия трябва много да внимава за здравето си, пише в. „Доктор”. Той не крие, че заради химиотерапиите, които е преживял, имунитетът му е сринат и трябва да се пази от всякакви вируси и зарази.

„Имам проблеми с очите, не виждам добре, вече не съм човекът отпреди 10 години – засмян, жизнерадостен, какъвто ме знаят хората. Химията, която ми наляха, ме удари много… Моля се на Господ малко да отпусне примката, да нямам всеки ден някакъв проблем, нещо да ме боли. Имунната ми система е срината и непрекъснато трябва да се пазя с нещо да не се заразя. Не ми харесва този мой живот…”, споделя Данаилов.

Актьорът не се е отказал единствено от постановката „Пигмалион”, заради която се върна на сцената, както и от срещите със студентите си. Върнал се обаче на сцената със страх в сърцето, тъй като не знаел дали ще му стигнат силите да изиграе постановката докрай.

„Отдавна не съм бил на сцена и не знам как ще покрия салона. Не искам да разочаровам очакванията им, иначе много ме радва, че хората ме искат и все още ми се радват. Винаги съм бил енергичен, емоционален човек, сега непохватността леко ме притеснява”, откровен е Ламбо.

Същите били страховете му и сред студентите. Легендарният актьор, който е преподавател в театралната академия „Кръстьо Сарафов”, разкри, че му е трудно да разбира сегашните млади, тъй като те отказват да четат книги, а предпочитат по цял ден да стоят пред компютрите. „Имат желание, но се е загубила духовността“, смята звездата. Ламбо не крие, че годините му тежат и не се чувства енергичен като преди.

„Всеки от нас си мисли, че ще е завинаги здрав. В интерес на истината, преди да открият левкемията ми, не съм боледувал. Рядко някоя настинка, и то зорлем „прихваната”, ме е оставяла за ден-два вкъщи. На млади години нямаш време да боледуваш. Не съм се замислял дали водя здравословен начин на живот. Но ето че с годините дойдоха и здравословните ми проблеми. Важното е, че напоследък живнах”, изповядва откровено Данаилов.

Автор:Виктория Вескова
Източник:retro.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!