Атанас Зафиров: Правителството е вредно за страната

„Тезата, че няма алтернатива на сегашния модел на управление е дълбоко несъстоятелна. Партиите от левицата, в т.ч. БСП и коалиция „БСП за България”, последователно сме предлагали алтернативна политика във всяка една сфера на обществения и икономическия живот на страната.

Доказателство за това са алтернативните бюджети, които изготвяхме и представяхме в парламента и пред обществото.” Това заяви членът на ИБ на БСП Атанас Зафиров по време на дискусията „Алтернатива има“, инициирана и организирана от ПП АБВ.

Той посочи като пример за алтернатива документа  „Визия за България” , който по думите му е бил обсъден широко както в БСП, така и в неправителствения сектор и извънпарламентарно представени партии.

„Посочвали сме провалите в управлението на ГЕРБ и сме предлагали решения“, каза Зафиров.

„Мисля, че левият и лявоцентристкият, зеленият, патриотичният спектър, трябва да обединят усилия за отстраняването на ГЕРБ от властта”, смята Атанас Зафиров.  По думите му срастването на ГЕРБ с държавата и пълната липса на доверие към институциите трябва да бъдат прекратени с общи усилия. „Левицата трябва да праща ясни и категорични послания към обществото”, подчерта Зафиров.

Той припомни, че от БСП категорично не подкрепят предложението на ГЕРБ за нова конституция и призовават всички партии за масови противодействия във връзка с опита за конституционна подмяна. В тази връзка Зафиров обърна внимание, че БСП ще отхвърли поканата за консултации по темата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!