Георги Свиленски: Искаме истината и причините за катастрофата край Своге да излязат наяве

Георги Свиленски: Искаме истината и причините за катастрофата край Своге да излязат наяве
За всяка трагедия на ГЕРБ са им виновни клошари, шофьори и машинисти

„Когато в политическата програма на една партия като приоритет е  записано строителството на пътища и магистрали и на тях постоянно загиват хора, няма как да не реагираме. Искаме истината и причините за катастрофата край Своге да излязат наяве”.

Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски пред БТВ. Той добави, че след като МРРБ е сигнализирано 7 пъти, че на този път има проблем и там за една година има 10 катастрофи с десетки ранени, а министерството не прави нищо, това показва само едно – безхаберие и бездействие.

„След като участъкът е гаранционен и има аварийна ситуация, се наема фирма и го ремонтира, ако това не се случи, трябва крайно решение – да се затвори пътят”, категоричен бе Свиленски.

Той попита дали 17 живота струват по-малко, отколкото ремонт на пътя. „Всеки един от министрите в това правителство трябва да си ходи, защото не си вършат работата. На този модел, в който са смесени политика, бизнесмени, фирми и местна власт, трябва да се сложи край”, категоричен бе Свиленски.

Явор Божанков:  За всяка трагедия на ГЕРБ са им виновни клошари, шофьори и машинисти

„За всяка трагедия на ГЕРБ са им виновни един кръг лица – клошари, шофьори, машинисти. Но, когато в асфалта е вложен некачествен материал, някой е откраднал пари, а този някой не е шофьорът”. Това каза народният представител от ПГ на „ БСП за България” Явор Божанков пред Нова. Той добави, че  тези пари са разделени на високо политическо ниво.

„Отговорността трябва да се търси там. След като на пътя са констатирани нередности, държавата в лицето на АПИ, може да ги отстрани и е длъжна да го направи, а след това може да се съди с фирмата”, каза още Божанков.

Народният представител коментира, че има много участъци по пътищата в страната, на които постоянно се случват трагедии и трябва да се потърси отговорност кой го е допуснал. „Всичко това, което се случва, е следствие на безотговорност и безнаказаността, която в момента се шири в цялата държава”, категоричен бе Божанков. Той заяви, че  когато някой от отговорните лица в държавата понесе наказателна отговорност, ще започнем да виждаме по-малко „лоши стопани” и повече отговорно поведение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!