Какво ни отне Демокрацията ли?

Какво ни отне Демокрацията ли?


Какво ни отне Демокрацията ли, тя ни отне всичко, не много! Внимание, да се чете от хора на средна възраст!

Демокрацията мога да я сравня с рак!
Ракът атакува клетките на организма!
И така градивната клетка на едно общество е семейството и семейните ценности!

Домът и семейството като градивна клетка, а множеството домове образуват населено място, а множеството семейства образуват народ и нация!
И така Семейството е разбито като градивна единица от там цялото общество боледува!
Моралът и семейните ценности са подменени с евроатлантически ценности, джендър практики и истанбулска конвенция!

Не се раждат деца, не се възпитават, демографска криза, топим се и изчезваме като нация!
Десет години прирастът пада, а и малкото оцелели или напускат страната, или живеят в мизерия, болести и нищета, а това е политика на геноцид не на благоденствие и плурализъм!

За всичко са виновни комунистите, защото имаха 3 приоритета:
1. здрава нация – безплатно и качествено здравеопазване с грижа за ближният!

2. умна нация – силно образование, което произвежда лекари, инженери и необходимите специалисти за всяка област от икономиката ни!

3. икономически силна нация – нямаше бедност и безработица, всички имаха пари като не бяха консуматори и не обслужваха потребителската мода!

Всички бяха задоволени със собствен дом, кола, вила, всички ходиха на почивка и имаха спестявания и влогове, което си е паричен излишък! Системата следеше зорко за всяка клетка на обществото и ако някой клетка изпитваше трудности системата намираше начин да я подкрепи и да и помогне!

Днес обаче не е така, днес обществото Ви изхвърля и пропадате до самото дъно!
През Социализмът обаче всеки бе следен и ако някой семейна клетка или отделен индивид изпадне в трудност системата го подкрепя било под формата на социален патронаж, които всеки ден ти отваря вратата и ти носи топла храна с първо, второ, трето и хляб, но в домът ти влиза човек с думите „добър ден“ и вижда и следи като вашият статус не като днес във Фейсбук, а с блага дума и човещина и ако във Вас е мръсно и вие сте болен в домът ви идва лекар или друг, които да ви помогне!

Децата бяха от малки възпитавани да помагат на възрастните, да стават в трамвая, да им дават ред на опашката, да и пренесат пазарните торби и да ги съпроводят!
Моралът и възпитанието бяха имунната система на обществото! Всяка улица има хора, които следят за редът и моралът като всеки вход си има домоуправител, всяка бригада и всеки колектив си има хора, които следят и ако някой изпадне в трудност му се помага!

Милицията се наместваше само когато има опасност за нечие здраве физическо или психическо, но следеше всяка клетка от близо! Днес пребили жена или мъж полицията казва „това не е за нас, това е от битов характер“!

Какво ни отне Демокрацията ли, отне ни всичко, не много, както казаха някои!
Отне ни чистата и екологично чиста храна!
Отне ни силната икономика!
Отне ни образованието!
Отне ни човещината и докато някога хората си другаруваха и се обръщаха по между си с другарко и другарю днес ние сме електорат, статистика, таргет и всичко друго не и хора, не и човеци!

Здравата семейна клетка създава здрави личности!
Обществото ни е болно и заразата е достигнала до всеки човек и дом, пропита от комерсиалност, алчност за пари, власт, кариера загърбила човешкото в човека!

Какво ни отне демокрацията ли, всичко бих казал аз!
А какво ни донесе правото да сме на инат, да сме различни?
Хаос и болести, алчност и вражди, различия и войни, раздори, хаос като списъкът е дълъг, допиши го ти!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

 

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!