Корнелия Нинова: ГЕРБ и Патриотичният фронт се изпокаряха за постове и влияние

Корнелия Нинова: ГЕРБ и Патриотичният фронт се изпокаряха за постове и влияние
Корнелия Нинова: Били сме последователни за увеличение на пенсиите

БСП е подкрепила предложението на Патриотичния фронт минималната пенсия да стане 200 лв. и да се преизчислят всички пенсии по нов коефициент. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Корнелия Нинова. „Това не е популистки ход и не за пръв път го правим.

Припомням, че през 2008 година, когато управлявахме, същата тази процедура е приложена към пенсионерите тогава. За нас това е последователно действие и политика”, каза още тя. По нейните думи ГЕРБ са изтъкнали като основна причина  разминаване с техни партньори от ПФ, че не са се разбрали по промените в пенсионната система.

„Вчера Борисов на КСНС, а след това и други представители на ГЕРБ, изразиха подкрепа за кабинет с ПФ.

Но те вчера знаеха за това предложение с пенсиите”, коментира председателят на БСП. Тя уточни, че то е внесено преди 10 дни, обсъждано е в бюджетна комисия, от ГЕРБ са знаели позицията на патриотите и въпреки това вчера са казали, че тръгват заедно. „Какво се промени от вчера до днес?”, попита Нинова.

„Смятаме, че от вчера до днес ГЕРБ и Патриотичният фронт просто не успяха да се разберат за постове, влияние, министерски кресла. От сутринта се изпокараха по между си, не можаха да си разпределят властта и затова тръгват към тази крачка”, каза Корнелия Нинова:. „Въпреки причината, че не можаха да си разпределят властта, смятаме, че това решение е правилно и то потвърждава нашата теза – 43-то НС е изчерпано като ресурс”, подчерта Нинова.

Тя е на мнение, че в парламента не може да се работи нормално, не се прави политика, а през тези две години са се правили пазарлъци по същия начин. „Затова разпускане и предсрочни избори”, категорична е тя.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!