Красимир Янков: От къде дойде пистолетът?

Красимир Янков за избягалите престъпници
Изчаках да минат повече дни за тази реакция, за да дам шанс на ръководството на МВР, макар и на случаен принцип, избягалите опасни престъпници да бъдат заловени.

С всеки изминал ден тази възможност става все по-малка, защото е реална вероятността да са напуснали страната.

Какви са моите изводи: Като начало минахме през една вече напълно формализирана процедура, лишена от всякакъв ефект и последствия. Изслушахме в парламента двамата министри, на вътрешните работи и на правосъдието, Цачева и Радев.

Това, което чухме очерта категоричната им вина, но оставки не последваха. Радев направи опит да прехвърли отговорността върху колежката с това, че имало подадена информация за подготвяно бягство година по-рано. Некоректно и неколегиално.

В най-голяма степен пропуските са направени от ведомството, ръководено от Валентин Радев.

Откъде дойде пистолета? Той не е произведен в затвора. Внесен е отвън. Кой го е внесъл и откъде го е придобил? Значи има канал и пазар извън затвора. Ако трябваше да се изтеглят пеша от района на затвора, дори чистачката щеше да ги застигне. Имало е подготвен автомобил, който ги е чакал в готовност. Щом е имало предварителна информация за подготвяно бягство, дали МВР е контролирало възможностите за комуникация с външните сътрудници на бегълците.

Ако трябва да изброим всички пропуски, които са се случили от недобросъвестност, некомпетентност или липса на ресурс, сигурно трябва да се изпише цяла книга.

Общият извод е, че МВР не функционира като надежден механизъм за изпълнение на предназначението си.

Това ръководство не показва качества да го управлява и трябва да се оттегли. Затова отново призовавам Бойко Борисов да си смени министъра, защото министърът се е впил в заемания пост и явно няма да прояви съвест и да подаде оставка.

На ход е и обществото да даде оценка на безобразията, които им се случват, заради липса на надеждна защита, както от битовата престъпност, така и от реалната заплаха за живота на всеки от жестоки убийци, движещи се безметежно в центъра на София при бягството си.

Връзка към поста във Фейсбук!

Ние от Булпресс! публикуваме Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!