Нинова: Говорите празни приказки, а не искате да подкрепите законите на БСП за мигрантите

Корнелия Нинова: Демографската криза трябва да се решава дългосрочно

„Загубихте два часа в политическо говорене, внушения, връщане към службите отпреди години, загриженост за живота и здравето на нашите колеги и българските граждани.

Два часа празни приказки, а сме тук, за да свършим определена работа.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна. И продължи: „Нелегалната миграция и трафикът на мигранти очевидно е огромен проблем. Заля България в последните два месеца. Служебният кабинет има своите отговорности, трябва да отговаря на много въпроси защо това е така. Но законодателният орган също има своите отговорности“, посочи тя.

„Освен с часове да говорите и да използвате трибуната за политическите разправии, трябва да приемаме закони – така пише в Конституцията и затова е създаден парламентът“, каза още Нинова.

От трибуната лидерът на левицата обърна внимание, че законите, внесени от “БСП за България“, които касаят трафик на мигранти – стоят втори месец непокътнати. За пореден път Нинова се обърна към председателя на правната комисия Радомир Чолаков с искане тези закони да бъдат придвижени.

„В тази система от мерки, които трябва да вземат всички институции в страната, има нещо, което е много важно и се казва превенция“, заяви лидерът на БСП и продължи: „Знаете ли, че тези, които ги залавят като помагачи и каналджии, се отървават или с условни присъди, или с административни глоби? Наше задължение е да променим този закон“, категорична е тя.

По думите ѝ от становища на съда и прокуратурата става ясно, че тези институции остават с вързани ръце заради сега действащите закони. „Казват ни, че заради законите трябва или да ги пуснат, или да бъдат условно осъдени. Но направиха предложения – да увеличим наказанията, да се отнема превозното средство, с което се превозват тези трафиканти и редица мерки, които “БСП за България“ внесе преди два месеца. Досега щяхме да сме забравили за това“, коментира Корнелия Нинова.

Тя обясни, че само утежняването на наказанията и превенцията няма да решат въпроса, но други институции отговарят за приложението на закона. „Нашата отговорност е да приемем този закон. За осми път апелирам – вкарайте тези предложения в правна комисия и да знаем, че ние, като законодателен орган, сме си свършили работата“, заключи лидерът на БСП.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!