Facebook

Пентагонът: Системата за ПРО в Европа не може да прехваща руски МБР

Москва: Американският противоракетен щит в Румъния нарушава ядрено споразумение

От Пентагона са заявили, че системата за противоракетна отбрана (ПРО), която САЩ разполагат в Европа, не е разчетена за противодействие на руските междуконтинентални балистични ракети (МБР)

„Кооперирането с Русия е важно за регионалната стабилност и глобална сигурност. Ние също така уверяваме Русия, че нашата ПРО в Европа не е способна да прехваща руските МБР” – заявили от военното ведомство на САЩ.

Там също така отбелязали, че възможностите на ПРО са ограничени и не са предназначени за борба с големите и сложни ядрени сили на РФ. Повторени са твърденията, че целта е да се противодейства на ракетната заплаха от Иран.

В друго изявление на Пентагона се отбелязва, че ракетната инсталация в румънското Девеселу не може да изстрелва нападателни крилати ракети.
Източник: blitz.bg/

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!