Проф. Гечев постави въпроса за закриването на офшорните зони на среща на високо равнище в Париж

Проф. Гечев постави въпроса за закриването на офшорните зони на среща на високо равнище в Париж

Докато ги има тези „черни данъчни кутии”, няма да има успех в борбата с измамите

Депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и зам.-председател на бюджетната комисия към НС Румен Гечев постави въпроса за закриване на офшорните зони на среща на високо равнище в Париж.

Форумът, в който участва социалистът, е организиран съвместно от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) и Европейския парламент и е посветен на фискалните политики.

Гечев подчерта, че парламентарна група на левицата подкрепя усилията на ЕС и ОИСР да ограничи данъчните измами и криенето на печалби.

„Българското данъчно законодателство се променя в тази посока, но докато има „черни данъчни кутии“ като офшорните зони, никога няма да се постигне задоволителен успех“, категоричен бе професорът.

Гечев заяви още, че фактически данъци се плащат от средната класа и средните и малките фирми, като те осигуряват и бизнесинфраструктурата на големите фирми.

„Тези големи фирми не плащат данъци или плащат символично данъци. Откъде накъде бедните и средната класа ще финансират многомилиардни компании“, каза също Румен Гечев.
Източник: bsp.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!