Антон Кутев: Продължаваме да се борим за правата на хората с увреждания

Антон Кутев: Продължаваме да се борим за правата на хората с увреждания

Антон Кутев: БСП се включи в благотворителен търг

„Продължаваме да се борим за правата на хората с увреждания“- това заяви  председателят на Комисията по взаимодействие с неправителствените организации и жалбите в НС Антон Кутев на благотворителен търг в подкрепа на хората с увреждания.  ПГ на „БСП за България“ се включи в инициативата, която беше организирана от комисията и Центъра за независим живот.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова купи от името на ПГ една от инвалидните колички, превърнати от художничката Нина Жишева в произведения на изкуството и дарени за търга. Те са  наречени пеперудени колички.

Конкретната цел на търга бе да се купят асансьори за столично училище, където две деца имат нужда да се движат  с инвалидни колички и се налага майките им да ги носят три етажа по стълбите на училището.

Ръководената от Антон Кутев комисия си поставя за цел- с тази инициатива да привлече повече внимание към проблемите на хората с увреждания, които също имат право на достоен живот.

„Искаме тази сесия на Народното събрание да я посветим на хората с увреждания“, заяви председателят на комисията.

Водещата на търга и член на комисията, Нона Йотова, пое ангажимент пред присъстващите хора с увреждания, това да не е последната такава инициатива и тепърва да се предприемат и много законодателни стъпки за облекчаване на тяхната социализация.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!