Антон Кутев: Трябва да се вземат спешни мерки за хората с увреждания

Антон Кутев: Трябва да се вземат спешни мерки за хората с увреждания
„Исканията на хората с увреждания са същите, никакви промени няма за тях и това е резултат от цялостна политика.

Трябва да се вземат мерки не само за отстраняването на Емил Христов, а и управляващите по някакъв начин да се принудят да свършат поне нещо в най-уязвимата сфера – хората с увреждания. Те не могат да чакат“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев. Той е категоричен, че са необходими  спешни мерки.

„Внесохме искане за оставка на зам.-председателя на НС Емил Христов. Поводът е недопускането до сградата на НС на хората с увреждания, които представляваха протеста. Но причината е много по-голяма – действията му бяха само поредният израз на цялата политика на ГЕРБ към всички българи и по-специално към хората с увреждания“, каза още народният представител.

Кутев обясни, че БСП не е търсила подкрепа от други партии за това и са събрани 80 подписа. „ГЕРБ не съзнават, че има проблем.

Те подкрепят Христов и смятат, че всичко е наред. Не смятам, че е така. Не трябваше тези хора да стоят пред вратата или да ги карат да съблекат тениските“, посочи зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“.

Той е на мнение, че тениските не е трябвало да бъдат събличани – те са дошли да изразят точно това мнение. „Христов не се извини. Приемам неговото обяснение, че не е разбрал, но аз бях човекът, който няколко пъти му каза, че това, което прави, е политическа грешка“, обясни Кутев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!