Атанас Зафиров алармира за увеличение на мигрантския поток

Атанас Зафиров алармира за увеличение на мигрантския поток

За драстично увеличение на мигрантския поток аламира днес членът на ИБ на БСП и бивш депутат от левицата в Бургас Атанас Зафиров, известен с гражданската си позиция по проблемите с бежанците.

„В понеделник в квартал „Крайморие“ на Бургас за пореден път са задържани в микробус 14 нелегални мигранти. Преди няколко дни са заловени 21 човека в камион с чакъл, на пътя за Царево, край Китен.

Седмица преди това пък 28 чужденци са извадени от горящ камион край Резово. На фона на това, слушам някакви хвалби за т.нар. „защитно съоръжение“, колко било качествено, колко добре се строяло.

Слушам и хвалби как мигрантският натиск бил на практика нулев. 63-ма са заловени за две седмици. Предполагам, стотици са незаловените. Свалете розовите очила, престанете да лъжете. Писна ни!“. Това коментира в социалните мрежи Зафиров.

Той припомня, че през декември м.г. се срещнал с областния управител на Бургас. „Поставих остро въпроса за сроковете и получих уверение, че в средата на февруари, оградата ще е завършена. Сега сме средата на април. Завършването се отлага, разбирам за лятото.

Много трудно им било на изпълнителите. А като взеха милионите за строежа, им беше лесно! Междувременно тълпите с нелегални се засилват, а пропагандата бълва ли бълва захарен памук!“, подчертава Зафиров.

Според бившия зам.-министър на отбраната през 2009 г. Валентин Радев от ГЕРБ президентът и правителството трябвало да носят отговорност за презаселването на мигранти у нас. Така той коментира проектонаредбата за интеграция на бежанците, която бе публикувана за обществено обсъждане в петък. Текстът обаче почти припокрива вариантът, който бе лансиран от правителството на ГЕРБ.
Източник: RNS

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!