Атанас Зафиров: БСП е системна и предсказуема партия, без която не може да има стабилно правителство

И армията капитулира пред корупцията
1/ 3 от водачите на листи са нови и това показва разбиране на грешките от последната кампания

„БСП е реалната промяна и ще предприеме действия, за да бъде разпозната като такава. Основна цел на партията е реализиране на политики за възраждането на българската икономика и борба с неравенството.“ Това заяви зам.-председателят по Коалиционна политика на БСП Атанас Зафиров по радио “Фокус“ като допълни, че новият формат е опит за обединение на лявото политическо пространство, към което дълги години са налагани определени отношения.

В предаването “Добър ден, България“ той посочи, че БСП остава с най-добро желание за взаимоотношения с „Движение 21“, а по отношение на обединението около Жан Виденов, Зафиров каза, че е скептик и не вижда потенциал в това. „Трябва да се работи за бъдещето, а не да се връщаме в миналото“, допълни още той.

„По отношение на преговорите с „Движение 21“ ние оставаме с най-добри намерения за бъдещо сътрудничество. Надяваме се на преодоляване на следващите ни общи цели, тъй като в хода на преговорите установихме, че има много неща, които ни събират, но когато навлязохме в конкретика пречките се оказаха непреодолими. Те бяха най-вече по отношение на условията, които бяха поставени от движението на Татяна Дончева“, коментира Зафиров.

„По отношение на така нареченото обединение около Жан Виденов, запазвам доза скептицизъм относно левия му характер, тъй като при най-бързия прочит на структурите и хората, които застават зад това обединение, не ми навяват подобни мисли. Не бих го причислявал към процеса на обединение на лявото и не виждам потенциал там, тъй като самите организатори, в това число и Жан Виденов, нееднократно подчертаха, че това е проект, ориентиран към миналото. Няма как с подобно заявени амбиции да се впишеш в амбициозните цели, които ние си поставяме“, каза зам.-председателят по Коалиционна политика в БСП.

По отношение на водачите на листи Атанас Зафиров обясни, че 1/3 от тях са нови и това показва разбиране на грешките, допуснати в последната кампания, както и предлагане на механизъм за тяхното отстраняване. Според него в 46-ия парламент ще има разумен опит за съставяне на правителство, с оглед на общите цели, чрез диалог.

„БСП е системна и предсказуема партия. Без участието на левицата няма как да се сформира стабилно управление“, каза още Зафиров. На финала той бе категоричен, че партията, с която БСП няма да се коалира, е ГЕРБ.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!