Атанас Зафиров: Радев доказа, че е президент на всички българи! БСП не може да ограничи действията му (ВИДЕО)

Атанас Зафиров: Радев доказа, че е президент на всички българи! БСП не може да ограничи действията му (ВИДЕО)
Атанас Зафиров: Би било грешка ограничаването на възможността на нашите сънародници в чужбина дадат своя вот, но трябва да се намери работещ механизъм за ограничаване на чужди влияния у нас.

Това коментира в студиото на предаването ”Денят на живо” по Канал 3 Атанас Зафиров, член на ИК на БСП. ”Това гласуване е останало последната нишка на тези хора с родината. Ние искаме един ден те да се върнат у нас, защото все пак те са там по икономически причини”, допълни той.

”Президентът Румен Радев доказа, че ще бъде президент на всички българи и БСП не може да ограничи действията на президента”, заяви Зафиров.

”Няма как да имаме общо с това предложение за уседналост. Смятам, че е правилно оттеглянето на законопроекта и вярвам, че в парламента този въпрос ще намери своето решение”, добави бившият депутат.

”Изпълнителното бюро е органът, който ще взима решения в БСП. Дебатът за уседналостта в БСП предстои”, категоричен бе той.   ”Има наши сънародници, които се откъснали от страната. Тези хора биват активирани само по време на избори и то от една партия, за която на последните избори се видя, че обслужва чужди интереси”, коментира още Зафиров. ”Трябва да се намери такова решение, което да не допуска чуждо вмешателство в България”, подчерта той.    ”Ще наблюдавам с интерес преговорите на ГЕРБ и Обединени патриоти в частта за мажоритария вот”, каза още Атанас Зафиров и обясни, че от БСП предлагат смесена мажоритарна система.

”Ние винаги сме били за рязък скок на доходите. Като социалист подкрепям този подход, защото смятам, че възнагражденията и пенсиите са унизително ниски”, заяви той.

”От 300 на 180 ми прилича на отбиване на номера. Съмнявам се и в намеренията на ГЕРБ, ако те го искаха, щяха да го заложат в бюджета за тази година, но такива пари в бюджета няма”. Това каза Зафиров по темата за постигнатото споразумение между ГЕРБ и Обединените патриоти.

Бившият член на комисията по отбрана към Народното събрание коментира конфликтът в Сирия. Позицията на МВНР за химическата атака и ударите в Сирия беше прибързана и се надявам да няма последствия от нея.

Според него е трябвало да се изчака разследването. ”Лично за себе си имам съмнения в тезата, че Асад стои зад химическата атака. Няма логика!, заключи той. Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!