Атанас Зафиров: Съветниците предадоха избирателите, които гласуваха за прекратяване на модела „Борисов“ в София

Атанас Зафиров: Има много основания за вот на недоверие
Не изключихме никого, даваме възможност на социалистите в БСП-София да решат какво ръководство искат да изберат, коментира решението на НС на БСП той

„Действията на общинските съветници в Столичния общински съвет на практика разделиха организацията ни в София.

И тъй като няма как с разделена организация да правим избори, затова дадохме възможност на социалистите в БСП-София да решат какво ръководство да изберат.“ Това заяви заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров пред БНР след заседанието на Националния съвет на партията в неделя.

По думите му огромна част от социалистите са реагирали много остро срещу решението на съветниците, първо, да подкрепят председател на СОС от ПП-ДБ, нарязали Паметника на Съветската армия няколко седмици по-рано, а след това да се „прегърнат“ с ГЕРБ за комисиите.

Зафиров посочи, че това няма как да остане без последствия, като подчерта, че Националният съвет е решил да няма наказани и изключени от партията.

„Съветници предадоха избирателите, които гласуваха за прекратяване на модела на Борисов и Фандъкова. От години се борим с модела „ГЕРБ“ и в същото време, с техните гласове избират Антон Хекимян от ГЕРБ за председател на комисията за борба с корупцията. Питам аз, ГЕРБ ли ще тръгне да разкрива собствената си корупция? По този начин те реанимират модела им в София“, категоричен бе социалистът.

„Каквото и да е решението на сглобката за ротацията, ние твърдо оставаме на нашата позиция, че искаме избори 2 в 1. Не можем да продължаваме да живеем в тази политическа реалност, която сглобката ни сервира ежедневно. Не може всичко да се измерва в постове и в разделяне на влияние“, коментира още Атанас Зафиров.

Той обяви, че социалистите ще излязат с анализ на свършеното управлението през последните 9 месеца, който ще бъде сектор по сектор.

„И когато стане ясно, че от 80 законопроекта са приети 19, от които 8 са ратификации на международни споразумения, тогава става ясен отговорът на въпроса има ли смисъл да съществува едно такова управление, само за да дели регулаторите“, каза Атанас Зафиров.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!