Христо Проданов: Прегръщайки се с ГЕРБ в София, общинските съветници лепнаха петно на градската организация

Христо Проданов пита управляващите: Заради "къртовския си труд" ли ще си увеличавате пак заплатите?
Понеже Иван Таков говори за саботаж – ще припомня, че НС утвърди решението на Градския съвет да не се влиза в коалиция с ГЕРБ и ПП-ДБ, без да го променя.

И че листата за местните избори беше приета така, както я избра градската конференция, посочи социалистът

„Ще напомня, че имаше решение на Градския съвет на БСП в две точки: Първа точка беше, че нашият кандидат за председател на СОС е Диана Тонова и втората, че не трябва да се подписват споразумения за сътрудничество с ПП- ДБ-Спаси София и ГЕРБ.

Ние в Националния съвет само подкрепихме това решение, без да го променяме тогава. Практически, на последното заседание, на което беше избран председателят на СОС от ПП-ДБ общинските съветници не изпълниха решението на Градския си съвет”.

Това заяви в изказването си по време на заседанието на Националния съвет на БСП зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” и член на софийската организация на БСП Христо Проданов.

„Ще ви върна само една година по-рано, когато в столичната партийна организация имахме същия казус: Тогава Елен Герджиков от ГЕРБ беше председател на ОбС. Бойко Борисов в неговия си стил реши, че трябва да смени председателя на ОбС и предложи Георги Георгиев.

Тогава нашата група общински съветници пак подкрепиха кандидата на ГЕРБ за председател на СОС. Ние пак се възмутихме. И предприехме действия спрямо тогавашния председател Калоян Паргов като наложихме наказанието една година да не се заемат ръководни постове”, припомни социалистът и добави:

„След това, за да има мир, за да има разбирателство – това, за което винаги сме призовавали, тук в тази зала преди една година избрахме Иван Таков с пълно мнозинство”.

Христо Проданов бе категоричен, че като дългогодишен член на софийската организация и през последната година е работил единствено и само градската организация да е единна, да работи принципно.

„Съобразявали сме се и с решенията й. Понеже Иван Таков обърна внимание, че бил саботиран, ще припомня, че листата за местните избори беше одобрена от Националния съвет така, както беше избрана на градската конференция – съобразихме се и с това решение”.

Що се отнася до кандидата за кмет, той подчерта позицията си, че според него, председателят на партията трябва да е и водач на листата.

„Нямаме от какво да се срамуваме. Но решиха Ваня Григорова да е водач на листата, добре и това да е така. С всяко едно нещо се съобразявахме. Всяко едно нещо, доколкото съм могъл, съм подкрепял и съм помагал”, подчерта социалистът.

„Как да се почувствам обаче, след като в градската организация разговаряме чисто партийно в Националния съвет да вземем едно принципно решение – да не подкрепяме за председател на СОС нито представител на тези, които само месец преди това бутнаха Паметника на Съветската армия, нито от мнозинството на ГЕРБ? Което сега с помощта и на нашите съветници беше формирано?

Как да го обясняваме това на хората, гласували за нас? Защото, сега всички приемат, че в Столичния общински съвет БСП е в управлението и сме в коалиция с ГЕРБ.

Първият въпрос, с който телевизионна водеща ме посрещна преди седмица беше този – как в Парламента сме били опозиция, а в СОС сме на власт, в коалиция с ГЕРБ. И всичко това се лепва като петно на софийската организация, но оттам и на цялата партия”, категоричен бе Христо Проданов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!