БСП свиква извънредно Изпълнително бюро – решава за вота на недоверие към правителството заради енергетиката

Георги Свиленски: МВР купи 300 нови автомобили, които не може да използва за пътен контрол
Това управление е вредно за България – е нашата позиция от ден първи на формирането му, заяви Георги Свиленски

„БСП свиква извънредно заседание на Изпълнителното бюро в четвъртък. То ще обсъди и вземе решение относно възникналата инициатива за вот на недоверие към правителството по тема „Енергетика“. Знаете – в нашата партия решенията не се взимат на крак и еднолично“. Това заяви пред медиите в кулоарите на Народното събрание днес заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски.

„Позицията ни за това управление е ясна още от ден първи на сформирането му – ние не подкрепяме правителството на ГЕРБ, ДПС и ПП/ДБ. То е вредно за България“, категоричен бе социалистът.

„Днес беше сложен край на българската енергетика и както каза председателят на партията – подписана смъртната й присъда. Излъгаха миньорите, излъгаха енергетиците и продължават да лъжат българските граждани за Териториалните планове“, посочи Свиленски и добави: „Тези планове в петък не трябваше да бъдат изпращани в ЕК, така както искахме ние – знаете в 12 ч внесохме предложението си, в 14.30 ч имаше извънредна комисия, поет ангажимент от Делян Добрев да бъде гледано това предложение в зала и да не бъдат изпращани тези планове в ЕК, докато не се обсъди всичко и се приеме работещо решение. Криха се като мишки 5 часа, стана 8 ч. и те изпратиха плановете. И сега обясняват как не може да бъдат преразгледани, защото са ги изпратили“.

„Все пак е по-лесно да се пренапишат плановете в България, отколкото в Брюксел. При положение, че както разбрахме от управляващите – има сериозно евроатлантическо мнозинство, което може да взима всички решения“, заключи социалистът.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!