Важна новина от Москва! Ето как Ердоган оцени подкрепата на Русия след опита за преврат в Турция!

Важна новина от Москва! Ето как Ердоган оцени подкрепата на Русия след опита за преврат в Турция!

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че в предишните години нивото на отношенията между Москва и Анкара са достигнали безпрецедентно високо ниво.

След трагедията с руските пилоти обаче са деградирали.

Контактите между двете страни са били замразени след 24 ноември 2015 година, когато турските ВВС са ударили руския самолет.

Президентът на Русия Владимир Путин потвърди по време на срещата си с турския президент Реджеп Тайип Ердоган принципната позиция на Москва срещу антиконституционните действия във връзка с опита за преврат в Турция, предаде Интерфакс.

„Искам още веднъж да кажа, че това е принципна позиция. Ние винаги категорично сме били против подобни опити за неконституционни действия“, заяви Путин. „В тази връзка искам да изразя надежда за това, че под ваше ръководство турският народ ще се справи с този проблем и редът и конституционната законност ще бъдат възстановени“, добави той. Путин припомни, че е бил един от първите, позвънели на Ердоган след опита за преврат, съобщи „Фокус“.

На свой ред турският президент отбеляза, че позвъняването на Путин е зарадвало не само него, но и целия турски народ. Той увери руския си колега, че възнамерява да укрепи демокрацията в своята страна. Нашият народ стои против всякакви опити за преврат желае демокрация, за което ясно свидетелства денят, в който бе организиран митинга за демокрация в Истанбул“, добави Ердоган.

Ердоган нарече срещата историечска. Руският президент предложи на Ердоган да обсъдят възстановяването на икономическите връзки и борбата с тероризма. Двамата обсъждат всички нюанси в отношенията на двете страни – от енергетиката и търговията на хранителни продукти до туризма и строителството.
Източник: blitz.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!