Илияна Йотова с прогноза: Идващите шест месеца санкции срещу Русия, ще са последните

Илияна Йотoва с прогноза: Идващите шест месеца санкции срещу Русия, ще са последните

Илияна Йотова: Не съм убедена, че Турция ще пусне 3 млн бежанци

Тя разкритикува остро политиката на Брюксел по отношение на бежанците и събитията в Турция. „Политиката, която води в момента ЕС, е много опасна за България, подчерта Йотова. Европа не взе мъдро решение за бежанците, не може всичко да бъде оставено в ръцете на една страна и от Турция да зависи всичко. Но не смятам, че Турция ще стигне дотам, да пусне бежанците, защото така Анкара ще приключи с евростремленията си.“

Имаше един дълъг период от време, в който бежанците си стояха на територията на Турция, този огромен поток не заля Европа. В последните дни той отново се засили към Гърция. Но има неща като международни отношения, международно право, обясни тя. Европа е в слабата позиция, тя не взима решения по повод бежанците и кризата. когато тя трябваше в зародиш да се реши, Европа стоеше и гледаше като супервайзър, смята Йотова.

На обърканите въпроси на водещите Йотова все пак успя да обясни, че „Русия е проевропейска държава и добрите връзки Москва – ЕС са много важни за Европа. Санкциите имат огромни последствия върху руската държава, но и върху ЕС. Бъдещето е в диалогът между Русия и ЕС, каза още тя. Йотова заяви, че в спешен порядък след опита за преврат в Турция ръководитерите на ЕС трябваше да се сещнат с Ердоган и да се разбере какво е бъдещето на Турция и по какъв път ще поеме тази страна. Тази среща трябваше да е първата среща, преди настоящата Ердоган – Путин, посочи тя. Евродепутатът направи и прогнозата, че сегашните шест месеца санкции срещу Русия ще са последните.

Йотова подчерта, че много важно е какво ще се разберат Путин и Ердоган по отношение на Черно море.

Алтернативата в БСП не е ген. Радев или Мая Манолова. Има 6 човека, номинирани, с които ще отидем на среща с другите организации. Аз лично бих заложила на профила на ген. Радев, заключи тя.
Източник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!