Владимир Путин: Русия няма да обсъжда връщане на Крим

Владимир Путин: Русия няма да обсъжда връщане на Крим

„Русия няма да води никакви преговори с никого за връщане на Крим на Украйна“, заяви руският президент Владимир Путин по време на посещението си в Гърция.“

Що се отнася до Крим, ние смятаме, че въпросът е приключен окончателно. Това е историческо решение на хората, живеещи в Крим“, каза той на пресконференцията в Атина след преговорите с гръцките лидери.

Путин подчерта, че „Русия няма да води никакви обсъждания по този повод с никого“.

Той добави, че във връзка с това се е сетил за руската поговорка: „Дай, Боже, нашето теле да изяде вашия вълк“.

Затова нека повече да не се връщаме към този въпрос, заяви Путин в заключение.

Путин сравни бюрокрацията в ЕС с Авгиевите обори. Той поздрави усилията на Гърция за сближаване на Русия и ЕС, но изрази съмнение, че Атина ще има сили да преодолее брюкселската бюрокрация, която сравни с Авгиевите обори.

Путин каза също, че прекрасно разбира тежкото положение на Гърция и на нейния премиер, който трябва да взема много трудни, но необходими решения.

„Ние съвсем не очакваме от Гърция да извърши подвизите на Херкулес и тя едва ли ще успее да изчисти Авгиевите обори на европейската бюрокрация“, изтъкна руският президент.

Той припомни, че добрите отношения между Гърция и Русия датират от векове.

„Всичко това е много добра база за руско-гръцките отношения. Смятаме също, че Гърция може да даде своя принос и да повлияе при вземането на решения както в Европейския съюз, така и в съседните държави“, заяви Путин.
Източник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!