Русия проведе успешен тест на „убиецът на спътници” (видео)

Русия проведе успешен тест на „убиецът на спътници” (видео)

Русия е провела пореден успешен тест на новата ракета с далечен обсег „Нудоль“ за унищожаване на спътници в орбита около Земята. Това съобщи The Washington free beacon, позовавайки се на американски представители.

„Нудоль“ е била изстреляна от Плисецк, на около 800 км. северно от Москва. Тестът е бил наблюдаван от американски шпионски сателити и оценен като успешен.

Според Washington free beacon тестът е поредна стъпка в усилията на Русия за развиването на оръжия, способни да унищожат американски навигационни, комуникационни и шпионски сателити, които дават предимство на Вашингтон при противопоставяне.

Повече детайли около теста не са дадени и не може да се разбере дали ракетата е била изстреляна срещу намиращ се на орбита сателит-мишена или просто е била изведена по суборбитална траектория без да има мишена.

Това е втори успешен тест с „Нудол“, първият беше извършен на 18 ноември. Говорителят на Пентагона Мишел Балданса отказа коментар по случая.
Източник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!