Водачът на евролистата на БСП Елена Йончева: Само чрез Европа ще се преборим за България

Водачът на евролистата на БСП Елена Йончева: Само чрез Европа ще се преборим за България
Това е битка за България, ГЕРБ си отиват

„Нормално е в една демократична партия да има дебат. Той може да е изпълнен с аргументи, така че няма нищо страшно в него.

Страшно е, когато в демократична система в една партия няма битки на идеи и лидерът се избира с 98 процента, както е при ГЕРБ“. Това заяви говорителят на ПГ на „БСП за България“ и водач на листата на БСП за евроизборите Елена Йончева. Тя каза, че не й е било леко да застане срещу Сергей Станишев.

„Искам на благодаря на всички, които ми повярваха и застанаха зад мен – това е огромна отговорност“, каза Йончева. По думите й това не е битка просто за Европейския парламент. „Това е битка за България – за всички хора, които са настроени проевропейски. Това е битка за справедливост, за нашето достойнство и срещу грабежа. Само чрез Европа ще се преборим за България“, коментира още тя. „Започнах битки с помощта на моите колеги – първата е свързана със строителството на преградното съоръжение на границата с Турция – в момента се води разследване и главният прокурор заяви в „Шоуто на Слави“, че има данни за корупция“, припомни Йончева. Тя обърна внимание и на „Кумгейт“, като каза, че това не е частен случай, а по този феодален модел функционират повечето български общини. „Голямата битка, която водим с колегите ни е проверката на пътищата. Когато излезе истината – защо не се строят пътищата ни по европейски стандарти, чрез независима европейска лаборатория, когато докажем, че 40 процента от стойността на бюджета отиват към управляващите – тогава ще се преборим. ГЕРБ си отиват“, каза Йончева.

Тя цитира доклада на Държавния департамент на САЩ, в който се казва, че 2/3 от корупционните сделки, свързани с високите етажи на властта, не се разследват от финансовото разузнаване. Йончева коментира още, че процентът на бедност и социално изключване в България е 40 процента. „Каква стабилност при тези 40 процента бедност?, попита тя. „Европа ще ни даде основните инструменти, за да победим в тази битка. Важно е да се гласува в тези избори, за да изметем управляващите“, заключи Йончева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!