Корнелия Нинова: Имаме опасения от фалшификации, но и решимост да гарантираме свободен и честен избор

Корнелия Нинова: Имаме опасения от фалшификации, но и решимост да гарантираме свободен и честен избор

„Днес проведохме среща с Българска земеделска партия – това е поредната ни среща с извънпарламентарни партии и граждански сдружения, в желанието ни да съберем повече подкрепа в общ фронт за гарантиране на честни избори”, това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на на пресконференция на „Позитано 20”.

По думите й по време на разговора са били обсъдени позициите на двете страни за промяната на изборните правила, като те имат съвпадение по тях. „Имаме опасения от фалшификация и подмяна на вота, но имаме и решимост с общи възможности да противодействаме, за да гарантираме свободен, честен и почтен избор”, коментира Нинова. Председателят на БСП използва случая, за да призове българските граждани да гласуват за когото те предпочитат, но да упражнят демократичното си право на глас.

„Тези разговори прерастват в разговори за политики. Българската земеделска партия представлява малки, средни, дребни земеделски производители. Днес обсъждахме как с общи усилия можем да защитим техните права – не само тук, но и с оглед на предстоящите европейски избори”, заяви Нинова. „Искаме да гарантираме равнопоставеност на българския дребен земеделски производител със земеделските производители на другите европейски държави”, добави тя. По думите й е била обсъдена и програмата на БСП за развитие на земеделието, която се подкрепя от Българска земеделска партия.

От своя страна, от Българската земеделска партия благодариха за срещата и разискваните  политики в сектор земеделие, Изборния кодекс и  предстоящите избори. „Обсъдихме в нашия Управителен съвет отношението на БСП към българското земеделие и общите ни политики, които съвпадат в посока европейско и българско земеделие. Затова решихме да работим заедно по този процес”, коментира председателят на партията д-р Пейчо Касъров. Той смята, че трябват гаранции правото на избор да не бъде опорочавано.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!