Вяра Емилова, БСП: Предлагаме 4 мерки, които са насочени към българските граждани

Вяра Емилова: За да правиш политика, трябва да си близо до хората и да решаваш техните проблеми
Служебното правителство целенасочено маха кадри на БСП и връща модела на ГЕРБ и ДПС

„Предстои избирателите да кажат кой каква политическа тежест ще има в новия парламент. Няма да са лесни тези избори. При вчерашната регистрация в ЦИК казахме – никаква коалиция с ГЕРБ и ДПС и с това още веднъж показахме, че БСП е последователна в своята политика. В предстоящия парламент влизаме със самочувствие, защото бяхме социалния стълб и стожер и изпълнихме обещаното. Говорим за безплатни детски градини, повишени пенсии, повишени майчински за втората година и още много социални мерки.“ Това заяви секретарят на Изпълнителното бюро на БСП Вяра Емилова в ефира на Nova News и апелира към българските граждани да видят кой какво е направил за тях през изминалите месеци, и тогава да вземат своето решение.

„От април месец много ясно заявихме, че преговорите с „Газпром“ трябва да бъдат продължени. Икономическата и газовата криза чукат на вратата и ние трябва да вземем реални мерки. Затова и едно от предложенията ни е да се продължат разговорите с „Газпром“. Радвам се, че и бившите ни коалиционни партньори от „Продължаваме промяната“ вече са узрели за тази идея“, коментира секретарят на ИБ на БСП за позицията на левицата във връзка с доставките на газ.

Вяра Емилова заяви, че БСП предлага основно четири мерки. „Едната е насочена към обикновените български граждани. Това е да се наложи мораториум върху цените на газта и тока за битовите потребители, за да могат българските граждани да покриват своите разходи. Тази мярка е успешна както за битовите потребители, така и за хората от бизнеса, за които предлагаме съответните компенсации. Държавата трябва да намира пари за нуждите на хората, а не постоянно да влизаме от избори в избори и да се харчат милиони, които вместо това могат да отиват за социални придобивки“, добави още тя.

По думите й служебното правителство целенасочено маха кадри на БСП и се оказва, че изведнъж започват масови уволнения на знакови лица, които са работили за партията. „Интересното е, че работата на служебния кабинет е да възпроизведе честни избори, а ние ставаме свидетели на нещо различно. Обществото ни в момента няма нужда от поредното разделение, а с цялото си поведение в момента служебното правителство прави точно това“, обобщи тя за поведението на правителството назначено от Румен Радев и подчерта, че с тези действия се връща модела на ГЕРБ и ДПС.

„Уставът на БСП казва, че всеки един, който влиза в изпълнителната власт като министър или министър-председател трябва да има санкцията на Националния съвет на партията. Въпросът тук е изцяло морален. Когато си бил до един човек, негов зам.-министър, работил си за реализирането на една политика – в следващия момент да се обърнеш и да застанеш срещу този човек, който ти е дал възможността да заемаш дадения пост“, коментира в заключение Вяра Емилова за оставането на Димитър Данчев като зам.-министър в служебното правителство.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!