Голямата битка ще е в София: Нинова vs. Борисов в 25-МИР

Голямата битка ще е в София: Нинова vs. Борисов в 25-МИР
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще реши тази седмица кой голям областен град да поведе на предстоящите парламентарни избори на 26 март.

По традиция Борисов вече е решил да стане водач на кандидатдепутатската листа в 25-МИР София, съобщава Стандарт“, позовавайки се на свои източници в партията.

И на този вот обаче той ще оглави два списъка с кандидати за депутати.

„По всяка вероятност ще поведе листата и в друг голям областен град“, разкриха още източниците ни.

На последните парламентарни избори през 2014 г. лидерът на ГЕРБ бе водач в 25-МИР София и в Пловдив. Не е ясно дали и този път Борисов ще се спре на Пловдив. В неделя обаче той отиде на крака в града под тепетата, за да стегне местната организация, да им заръча да работят за името, което е градил, и да не поставят под риск победата на ГЕРБ.

Заместникът на Борисов – Цветан Цветанов също ще поведе предизборната битка в два големи града. Отново по традиция той ще води болярите във Велико Търново, но ще застане и на първо място в списъка в Благоевград. Борисов и Цветанов водят и с най-много номинации за водачи на листи в страната. Морската столица Варна пък отново най-вероятно ще попадне в ръцете на бившия регионален министър Лиляна Павлова. Тя бе водач на листата там и на последните парламентарни избори.

Водач на листата в Бургас пък ще е бившият министър на околната среда и водите Ивелина Василева. Листите с кандидати за депутати от ГЕРБ ще са готови идния понеделник, научи още „Стандарт“. Дотогава лично Бойко Борисов ще „пресява“ кандидатите и ще каже финалното „да“ за всяка листа.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще се кандидатира в столичния 25-и район. Емблемата на БСП – Стафан Данаилов, отново ще е първи в 24-ти МИР, а говорителят на партията Желю Бойчев ще поеме 23-ти МИР. Лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов предстои да вземе решение дали да се кандидатира за парламента, или да остане на първия пост в БСП – София. Столичните социалисти ще попълват в неделя листите в София.

Бизнесменът Георги Гергов, член на ИБ на БСП, най-вероятно ще води листата на БСП в Пловдив. Това са съобщили за „Стандарт“ източници от „Позитано“ 20. Титулярите на списъци за вота на 26 март ще бъдат определени на пленум в събота. Той ще разпредели и местата за гражданската квота и коалиционните партньори на БСП.

Водач на листата в Пловдив област се очаква да бъде Георги Търновалийски. В челната тройка на един от двата списъка ще е бившият министър на транспорта Петър Мутафчиев, твърдят от структурите на БСП под тепетата.

Спецът на БСП по изборите Кирил Добрев отново спечели симпатиите на левите в Габрово и ще поведе листата там.
Шампионката по стрелба Весела Лечева ще е №1 във Велико Търново. Фаворитът на червените в Стара Загора е бившият икономически министър в кабинета „Станишев“ Драгомир Стойнев, в Монтана –  Атанас Костадинов, във Варна – Красимир Янков. Търговище залага на енергийния експерт Явор Куюмджиев.
Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!