Министър Нинова: Търговските вериги трябва да предлагат повече български стоки

Корнелия Нинова на въпрос защо е водач в Пловдив: Лидерът е там, където е най-трудно
Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова се срещна с представители на Асоциацията на млекопреработвателите в България.

На срещата присъства и зам.-министърът на икономиката Димитър Данчев.

В рамките на срещата представителите на  млекопреработвателния бранш апелираха за законодателни промени, които да наложат повече български стоки от сектора в търговските вериги. Те акцентираха още за по-голямо сътрудничество от страна на държавата под формата на изложения, панаири и др. форуми. Това ще е добра възможност за тях да се заявят пред бъдещи клиенти и потребители.

Млекопреработвателният бранш изложи още редица проблеми пред министър Нинова и нейните колеги: стимулиране и помощи за българските производители, ускоряване въвеждането на запазени географски мерки, подпомагане на износа и контрол върху количеството за фирмите от сивия сектор. „Търговските вериги трябва да предлагат повече български стоки“, заяви министър Нинова.

По думите им те имат спешна нужда от временно подпомагане, най-вече за преработващите предприятия от този бранш.

Министър Нинова пое ангажимент да съдейства по всички начини и възможно най-скоро за намиране на решение по тези искания.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!