Депутатите-лекари от БСП заминават за болниците в Свищов и Шумен

Нинова: Бюджетът трябва да реши 4 проблема: доходи, здравеопазване, икономика и борбата с корупцията
С опита си и експертизата на медици депутатите-социалисти ще помогнат на остро нуждаещите се отделения, съобщи Нинова

Депутатите-лекари от БСП заминават за болниците в Свищов и Шумен. Това съобщи председателят на българските социалисти Корнелия Нинова в пост във Фейсбук.

По думите й стана ясно, веднага след като от парламентарната група на левицата са разбрали, че в болницата в Свищов няма нито един лекар в ковид отделението, са решили да помогнат.

„Проведохме разговор с тримата наши депутати-лекари: проф. Михайлов, Тимчев и Тасков. Те изявиха желание да заминат за там и да се включат в помощ на хората“ уточнява Нинова. „Обадих се на министъра на здравеопазването да даде съгласие да бъдат допуснати да лекуват в болницата. От него разбрах, че остра нужда от лекари изпитва и болницата в Шумен. Разговаряхме да разделим нашите депутати – единият в болницата в Шумен и двама в Свищов. Утре заминават. Благодаря на колегите-лекари. На всички българи кураж. Знам, че ще се справим“ написа лидерът на БСП в поста си.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!