Корнелия Нинова: БСП с още една победа срещу авторитаризма

Корнелия Нинова: БСП с още една победа срещу авторитаризма
Конституционният съд уважи искането на левицата, че службите нямат право да следят телефоните на карантинираните

„Още една наша победа за личната свобода срещу авторитарната власт“. Така коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова решението на Конституционния съд от днес, че службите нямат право да следят телефоните и кореспонденцията на хора, които са поставени под карантина.

Конституционният съд беше сезиран от депутати от БСП, че с промените, които ще продължават да действат след края на извънредното положение, отварят врати за масово проследяване на хората и злоупотреби.

В поста си във Фейсбук Нинова конкретизира:

„Правомощията на МВР за проследяване по данни от телефонни разпечатки, имейли и други на болни и заразоносители за принудително вкарване в болница или поставяне под изолация без предварително съдебно решение и без времево ограничение, днес бяха обявени от Конституционния съд за противоконституционни.

Това стана по искане на 63-ма депутати от „БСП за България“ за нарушаване правото на личен живот и на тайната на кореспонденцията“.

Председателят на българските социалисти се обърна към народните представители от левицата: „Колеги депутати, поздравявам ви. Това е още една наша победа за личната свобода срещу авторитарната власт“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!