Драгомир Стойнев: Законът за горивата се отлага, за да има сива икономика?

Драгомир Стойнев: Законът за горивата се отлага, за да има сива икономика?
„Може би законът за горивата се отлага с 6 месеца, защото трябва да има сива икономика, някой да се облагодетелства и да си финансира изборите“.

Това заяви  зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев в ефира на БНР. Той обясни, че от днес законът вече е в сила и днес трябва да бъде променен и отложен.

„Сами разбирате в какъв абсурд работи парламентът и колко са компетентни управляващите. В продължение на една година се разискваше този законопроект. Всички страни бяха изслушвани в парламента, най-вече земеделските производители, след което законът беше приет“, обясни народният представител. „Оказа се, че примерно Минно-геоложката камара и Строителната камара имат конкретни предложения. Когато работят на техните обекти трябва да имат ведомствени бензиностанции, за да зареждат своята техника. Казахме, че веднага припознаваме техните предложения и днес те вече ще бъдат разгледани в комисия“, допълни Стойнев.

Той подчерта, че всеки, който желае и смята, че има нещо, което го притеснява в закона, може да се обърне към „БСП за България“. „Готови сме да го изслушаме, но в последния момент да се променят неща, за нас е абсурдно“, категоричен е народният представител. „Друг е въпросът защо до сега не са направили своите предложения“, коментира той. Според него големият проблем е какво е свършило Министерството на икономиката.

„В продължение на 6 месеца трябваше да напишат подзаконовата нормативна уредба. Те не си мръднаха пръста, а поискаха законът да бъде променен. Искат да отложат закона с 6 месеца, защото идват избори и правителството се нуждае от спокойствие – никой не трябва да протестира и негодува. Ние предлагаме да се отложи с 2 месеца – достатъчно време, за да бъдат решени всички проблеми“, предложи Стойнев.

Той обясни, че БСП е направила конкретни предложения, за които е била  сезирана, но са отхвърлени в зала. „Строителната камара, която е толкова мощна и голяма, стовариха техника в София, защото негодуваха, а в крайна сметка бяха възнаградени с обществени поръчки за 1 млрд. 350 млн. лв, които ще бъдат изхарчени непрозрачно“, коментира Драгомир Стойнев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!