Драгомир Стойнев: Предложенията на БСП в предизборната програма ще станат законодателни инициативи

Драгомир Стойнев: Предложенията на БСП в предизборната програма ще станат законодателни инициативи
Драгомир Стойнев: Предлагаме временна анкетна комисия, която да разследва работодатели, които са некоректни

„Предложенията на БСП в предизборната програма ще станат законодателни инициативи. Имаме и предложение за създаване на временна анкетна комисия, която да разследва тези работодатели, които са некоректни към своите работници.” Това заяви народният представител и зам.-председател на ПГ на  „БСП за България” Драгомир Стойнев по БТВ. Той каза също, че сега има много млади хора в парламентарнат група на „БСП за България”, което показва и новият стил на работа на левицата. „Дава се шанс на млади, опитни хора, да заемат ключови позиции”, обясни Стойнев.

„Имаме една основна краткосрочна цел и тя е успешното ни председателство на ЕС. Трябва всички политически сили да се обединим около успешното председателство. В крайна сметка, в следващите години, ще се решава не само бъдещето на Европа, а и как страната ни стои там”, заяви Драгомир Стойнев. Той изрази надежда, че всички политически сили могат да бъдат единни, когато става въпрос за националните интереси.

Стойнев бе помолен да коментира и конфигурацията на новото управление на държавата: „Борисов и ГЕРБ никога не са имали пълен управленски мандат. Нормално е да искат да имат такъв. Аз лично не виждам как в тази конфигурация, с оглед идеите, вижданията и приоритетите, които си поставят, ще издържат 4 години, при положение, че сега ние сме много силна опозиция.” Драгомир Стойнев изрази и съмнение, че между лидерите в конфигурацията ще има разбирателство, за да могат да прокарат своите реформи и издържат пълен управленски мандат.

Димитър Данчев: Първите законодателни инициативи, в които виждам моето участие, ще бъдат  свързани с българския бизнес

„Първите законодателни инициативи, в които виждам моето участие, ще бъдат  свързани с българския бизнес, насърчаване на производството на български стоки и храни.” Това заяви един от младите и нови лица в ПГ на „БСП за България” Димитър Данчев по БТВ. Той обясни, че неговите инициативи ще са в тази посока, защото се занимава с бизнес, свързан със селското стопанство. Данчев каза още, че иска да сподели собствения си професионален опит в работата си като народен представител.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!