Ето какво направи Радев секунди след като обяви служебния кабинет (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ето какво направи Радев секунди след като обяви служебния кабинет (СНИМКИ/ВИДЕО)
Секунди след като президентът Румен Радев обяви официално служебния кабинет, оглавяван от Огнян Герджиков, новият главнокомандващ прояви завидна социална активност.

Той публикува туитър, който гласеше: „Пожелавам на служебния кабинет успех, кураж и мъдрост в управлението на държавата!”

Акаунтът на Радев в Туитър е чисто нов, след като екипът му се отказа от този, наследен от Росен Плевнелиев.

Новият президент бе доста активен и по време на официалната церемония на „Дондуков” 2. Той сподели случващото се с последователите си във Фейсбук, като пусна видео на живо.

Президентът публикува и официалната си реч, която изнесе при представянето на служебния кабинет:

„Основната мисия на служебното правителство е организирането, подготовката и провеждането на свободни и честни избори. Те трябва да позволят на българските избиратели да заявят ясно своята воля. Служебното правителство трябва да предприеме всички необходими мерки за недопускане на изборни манипулации и действия, опорочаващи изборния процес.

Нека е ясно, че служебното правителство няма как да изпълни пълноценно служебните задачи, ако не извърши задълбочен експертен анализ на състоянието на всяко едно министерство и на държавата като цяло.

Ще настоявам при установяване на случаи на порочни практики в управлението, довели до ощетяване на държавата, тези случаи да бъдат осветлени и прекратени.

Ще следя отблизо за нулева толерантност на служебното правителство към случаите на корупция, за почтеност и прозрачност в работата на министрите и на администрацията.

Ще следя за спазването на върховенството на закона.

Призовавам служебното правителство да запази надпартийност и институционален суверенитет в развихрилата се вече предизборна борба!“


Активността на Радев във Фейсбук напоследък е доста голяма. Както първо БЛИЦ писа вчера той смени профилната си снимка и корицата.Новият ни президент проявява вече завидна активност в новинарските мрежи както и американския му колега Доналд Тръмп.

Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!