Жителите на Приморско пред БСП: Лишени сме дори от най-необходимата спешна помощ

Жителите на Приморско пред БСП: Лишени сме дори от най-необходимата спешна помощ
„Реално сме лишени от помощ, даже и от най-необходимата спешна помощ“.

Това споделиха жители на Приморско пред народните представители от ПГ на „БСП за България“ Петър Кънев, Таско Ерменков и Георги Йорданов.

Именно здравеопазването бе сред основните теми по време на срещата, посветена на „Визия за България“.

Хората поставиха въпроса и за ограничаване на достъпа на определени фирми, които не са приближени до ГЕРБ, до обществени поръчки. Най-безцеремонно те са отстранявани  и не само това – всички репресивни органи, като НАП, им правят проверки и им създават големи проблеми в тяхното функциониране, оплакаха се местните. Образованието също бе сред акцентите.

Присъстващите коментираха, че в общината броят на учениците драстично намалява.

„Ние ще поставим въпроса за осигуряването на още един медицински екип за спешна помощ, с още една линейка през летния сезон, която да може да се ползва от хората в община Приморско“ – заяви Георги Йорданов.

Петър Кънев коментира , че има много проблеми, които стоят пред обществото. „Оттук нататък все по-големи турбуленции ще следват и в икономиката, и в обществото.  Има големи диспропорции във всички области на икономиката – и данъчни, и регулаторни, и енергийни и т.н.  Тепърва предстоят сериозни теми, които правителството трябва да разглежда. Не може непрекъснато да се отлагат реформите“ – категоричен е Кънев.

Таско Ерменков представи философията на „Визия за България“. „Визията е направена, за да можем да търсим консенсус сред хората  за бъдещето на държавата. Тя е надпартийна, не е за 4 години, нейният хоризонт е по-голям“ – каза Ерменков.

Относно темата за образованието, той посочи, че БСП залага – да има един учебник по един предмет и да се прекрати порочното правило „парите следват ученика“. Демографската криза също бе сред основните въпроси на срещата. „Всичко това, което правим, е с цел да съхраним България и българите в нея, да направим така, че да създадем условия  младите хора да живеят тук“ – заключи Ерменков.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!