Започнаха номинациите за наградата „Георги Кирков – Майстора“

Започнаха номинациите за наградата „Георги Кирков - Майстора“
Крайният срок за подаване на документите за участие е 20 юли 2017 г. включително.

Започна набирането на предложения за определяне на носителя за 2017 г. на Наградата на НС на БСП за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков – Майстора“.

За нейни носители могат да бъдат предлагани журналисти и публицисти, които: последователно отстояват левите идеи в политическия, икономическия, социалния и духовния живот на обществото; допринесли са за популяризиране на политиката и за разширяване на влиянието на БСП и левицата в обществото; посветили са своите творчески изяви на значими обществени проблеми;

с изявите си защитават националното достойнство и силата на левите политически и социални идеи. Номинираните ще бъдат оценявани по техния висок професионализъм, компетентност и задълбоченост, по защитаваните ясни политически, граждански и нравствени позиции, по завоюваното трайно и авторитетно присъствие в публичното пространство.

Право да бъдат предложени за участие в конкурса имат български журналисти, публицисти, писатели, учени и общественици, които през последните години са с редовни изяви в българските печатни и електронни медии и разработват значими за обществото, БСП и левицата проблеми.

Право да номинират кандидати за носители на наградата имат комисиите и съветите на НС на БСП, общинските/районните и областните съвети на БСП, работещите в медии, творчески съюзи и организации, изявени журналисти и публицисти.

За всеки номиниран за наградата до 20 юли 2017 г. в НС на БСП трябва да бъде изпратено (на материален и електронен носител)мотивирано предложение, придружено с биографична и  творческа справка за кандидата.

Всички номинации ще бъдат разгледани от комисия на НС на БСП, в която са включени досегашни носители на наградата, председатели на творчески съюзи и представители на НС на БСП. Предложението на комисията за определяне на носителя на наградата ще бъде внесено за утвърждаване в ИБ на НС на БСП до 25 юли 2017 г. Носителят на Националната награда за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков – Майстора“ ще бъде обявен по време на Националния събор на БСП „Бузлуджа `2017“ на 28-30 юли 2017 г.

За повече информация и справки за конкурса се обръщайте към отдел „Масовополитическа дейност“ на НС на БСП, София 1000, ул.„Позитано“ №20, тел. 02/8107 330, 02/8107 219, е-mail  kulturaimedii@abv.bg .

Документите с предложенията за номинираните се изпращат по електронна поща в отдел „Масовополитическа дейност“(kulturaimedii@abv.bg)  и внасят в отдел „Деловодство“ на НС на БСП до 20 юли 2017 г. включително

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!