За по-социална Европа и минимални европейски стандарти настоя Деница Златева във Видин

За по-социална Европа и минимални европейски стандарти настоя Деница Златева във Видин
Трябва да има справедливо разпределение и на инвестиции, и на доходи, и на европейски фондове

„По-социална Европа и работа за намаляваме регионалните неравенства – това е едно от основните послания, които отправяме по време на срещите в кампанията. Това е и посоката, в която ще работя, ако бъда избрана за член на Европейския парламент“.  Това каза заместник-председателят на НС на БСП и кандидат за евродепутат от „БСП за България“ Деница Златева във Видин. Днес тя продължава срещите си в областта със срещи в селата Макреш, Гомотарци, Кутово, Сланотрън и Антимово, както и в град Видин. „Видинският край е един от най-бедните – не само в България, но и в Европа. Трябва да върнем социална Европа; да постигнем справедливо разпределение и на инвестиции, и на доходи, и на европейски фондове. Не бива да делим градовете на малки и големи. Основен ангажимент на членовете на Европейския парламент, особено на представителите на левицата, трябва да бъде гаранцията, че в следващия програмен период европейските фондове ще достигнат до всяко едно населено място – независимо от това, от коя политическа партия е неговият кмет. Недопустимо е хората да страдат заради политически пристрастия“, коментира Златева.

По думите ѝ хората във Видинско са споделили редица случаи, в които, само защото са подкрепили БСП, им е отказан достъп до социални помощи, не е изграден път между две села, защото жителите им не гласуват преимуществено за ГЕРБ.  „Няма какво да отговоришv          на хората в тази ситуация защо те страдат незаслужено. Как да обясниш с какви аргументи е отказан топъл обяд на жена в тежко социално положение само защото е активист на БСП?“, попита кандидатът за евродепутат. „Това са действия, които в никакъв случай не можем да толерираме. Когато става въпрос за социална политика, за доходи, за стандарт на живот, всички трябва да работим заедно, така че да постигнем минимални европейски стандарти. И като казваме „Справедливост СЕГА!“ – трябва да има справедливост за всеки един български гражданин. Както не искаме да ни делят на първа и втора категория европейци, така и българите не бива да бъдат разделяни на първа и втора категория“- коментира Златева. Тя разказа  случаи от Видинския регион за хора, излъгани от арендатори.

„Това са фирми, които повече от година не са им плащали за положения труд. Държавата трябва да има механизъм, по който да реагира в такива момента. Тук говорим за неизпълнение на основен ангажимент от страна на работодателя. Тъжно е, защото все пак сме в 21 век. Всеки има право – и на дом, и на социална защита, и да получи достойното си заплащане“, категорична бе тя.

По думите на Златева в тази ситуация най-важно е на 26 май хората да заявят гражданската си позиция и да гласуват за промяната. „Надявам се след изборите да успеем да формираме прогресивно мнозинство и в ЕП и в ЕК за да защитим идеите си“, каза тя.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!