Скандал в Москва, снами ли е Бог + ВИДЕО

Скандал в Москва, снами ли е Бог + ВИДЕО Stefan Projnow Boris Anzow


Скандал в Москва с Български църковни имоти
Топ скандал в Москва !
Нов скандал се завихря с пълна сила покрай Администрацията на Президента на РФ и Българската Православна Църква в Москва. Заупокойна молитва при дискотечна музика и шоу „Мис фитнес бикини“ на Черешова Задушница в Москва, това се случва в Москва !

Незаконно присвояване на църковна територия!
На 2 юни 2017 г. в непосредствена близост с храма на Българското подворие «Успение на Пресвета Богородица» при силна дискотечна музика и шоу програма „Мис фитнес бикини“ 2017 г. бе открит несанкциониран фитнес-клуб «Сеткач gym».Скандал в Москва, снами ли е Бог + ВИДЕОСкандал в Москва, с нами ли е Бог + ВИДЕО

По същото време в храма протичаше служба със заупокойно последование (парастас) в навечерието на Задушница преди празника Петдесетница.
Както стана ясно, съдържателите на фитнес-клуба нямат намерение да се съобразяват с всекидневните сутрешни и вечерни богослужения в храма, така че богомолците ще бъдат принудени или да търпят силната музика, или да изберат по-тих храм за молитва.Скандал в Москва, с нами ли е Бог + ВИДЕО

Хангарът, където се намира неправомерно фитнес-клубът, официално принадлежи на Българското подворие по кадастрален план, което е подвластно на Московския Патриархат и е част от културно-историческо наследство.
Имота преминава в чужди ръце незаконно и неправомерно, без разрешението на Светейшия Патриарх Кирил и въпреки категоричното несъгласие на настоятеля на подворието архимандрит Теоктист (Димитров).
Допреди това въпросният хангар е използван за футболно игрище от въпросната неизвестна никому организация, но бе спряна поради вдигане на силен шум.

Четири поредни години архимандрит Теоктист се бори за защита на нарушените права на собственост, но не получава реална помощ от никого.
Имотът се отчуждава под вид на строго секретна програма от Администрацията на Президента на Руската Федерация или поне така се представя пред нас едно от лицата Степанов Павел Викторович с удостоверение №0183 от управление на специални програми на Президента на Руската Федерация. Всички други участници от неправомерния захват на част от българското подворие отказват да назоват своите имена и фамилии, като се уповават на строго секретния указ от президента на РФ.

В ход на журналистическо разследване от „Медиа Мост България“ от 02.06.17г. спрямо българският журналист Борис Анзов е употребена груба физическа сила. (Неправомерните действия и наглостта от руска страна може да се види в нашия репортаж:

Скандал в Москва с Български църковни имоти

По случая е уведомена Администрацията на Президента на Руската Федерация, Руското Външно Министерство, Руската Патриаршия, Българското Посолство в Москва и местните органи на властта.Скандал в Москва, с нами ли е Бог + ВИДЕО

Със зелено е отбелязан въпросният хангар, който по руския кадастър е вътре във границите на българското подворие очертано с дебела контурна линия. Българският настоятел архимандрит Теоктиси Димитров в разговор и обяснение с руските органи на реда !

Какво ще направи Българската Църква, какво ще направят Руските власти и Руската църква да се реши проблемът ?
Ние от Медия Мост и Булпресс няма да оставим нещата така и ще направим всичко по силите си да се върне уединението на храма и да се спре този сатанински тормоз!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!