Интерес в Република Северна Македония към интервюто на Корнелия Нинова, дадено в предаването „Седмицата“ на „Дарик“

Интерес в Република Северна Македония към интервюто на Корнелия Нинова, дадено в предаването „Седмицата“ на „Дарик“
Ние подписахме договор за добросъседство и сътрудничество. Този договор трябва да се спазва

„И голямата опозиционна Българска социалистическа партия (БСП), застъпва твърдо становище спрямо Македония“. По този начин, северномакедонският информационен сайт expres.mk резюмира част от интервюто, което Корнелия Нинова даде за радио „Дарик“ на 24 октомври 2020 г. Медията от югозападната ни съседка подчертава схващането, застъпвано от лидерката на БСП, че България е необходимо да има категорично гледище по спорните въпроси между София и Скопие, предавайки думите ѝ по следния начин: „Смятаме, че в тези преговори и в отношенията с Македония, България трябва категорично да защити своята история, национален интерес, исторически личности и ако това не се приеме от отсрещната страна, да се вземат мерки и да се изрази становище“. Наред с това, сайтът поставя ударение и върху изказаното от Нинова мнение, че договорът за добросъседство между България и Република Северна Македоние е необходимо да се спазва, като цитира и нейна реплика, изречена в интервюто: „Ние подписахме договор за добросъседство и сътрудничество. Този договор трябва да се спазва. Сформира ли се съвместна комисия за разрешаването на спорните въпроси между двете държави? Сформира се. Разреши ли ги? Не. Докато те не се разрешат, няма да има решение по този въпрос“.

Очевидно край Вардар трудно преглъщат мнението на основната опозиционна формация в България, осъзнавайки, че българското общество е единно в отстояването на историческата правда за Македония.

https://expres.mk/i-bugarskata-opozicija-kako-vlasta-so-tvrd-stav-kon-makedonija

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!