Ирена Анастасова, БСП: Разговорът с „Газпром“ е необходим, за да имаме сигурни и евтини доставки

Ирена Анастасова, БСП: България няма да свали ветото над РСМ

„Всичко, което се случва в държавата е следствие на правилни или неправилни решения. Няма как през няколко месеца да се сменя правителството и държавата да е стабилна и сигурна при липса на работещ парламент.

Ние сме в тази ситуация вече година и половина. Това води до несигурност за гражданите, защото в парламентарната република политическите решения се взимат в парламента.“

Това заяви заместник-председателят на БСП Ирена Анастасова в ефира на Радио „Фокус“.

„Българската социалистическа партия положи максимални усилия да бъде разумния и предвидим партньор и да сме балансьора в трудните ситуации, когато трябва да се взимат решения.

Защото смятаме, че в страната ни трябва да има ред, сигурност и предвидимост. Дали сме успели – българските граждани ще покажат с вота си на 2 октомври. Смятам, че нашите усилия се видяха от всички.

Опитът и мъдростта на БСП позволиха да се вземат в определени ситуации балансирани решения“, обобщи Анастасова за отговорното поведение на левицата.

Заместник-председателят на БСП посочи, че днес на заседание на Националния съвет от левицата ще приемат основните акценти в предизборната си кампания. „БСП винаги залага на прагматичните решения, които са в полза на страната. Ние сме в такава ситуация, че трябва да се направи усилие за стабилизиране на страната“, допълни тя

„От доставките на газ зависи състоянието на икономиката, зависи състоянието на 28 хиляди фирми, които осигуряват 250 хиляди работни места. Това, което ние в предизборната кампания смятаме да направим е най-напред да сме искрени. Смятам, че в тежки ситуации помага единствено истината.

Излизаме с предложения, които смятаме, че са работещи и трябва да се реализират бързо, за да се стабилизира състоянието в страната. Като най-спешни мерки предлагаме да се възобнови разговора с „Газпром“, да се намерят сигурни и евтини доставки за енергийната сигурност на страната.

Да се продължи да се работи в името на хората. Смятам, че всяка политическа партия, която участва в изборите трябва да покаже на хората защо иска да управлява“, посочи Ирена Анастасова за приоритетите на приоритетите на левицата и мерките, които са най-неотложни. Тя посочи, че решението за спиране на доставките от „Газпром“ не е взимано на заседание на МС и го определи като недопустимо.

В заключение Ирена Анастасова заяви, че коалицията, в която са участвали БСП е била създадена с основна цел да бъде преборен корупционния модел в страната.

„Коалицията беше направена в името на националния интерес, защото ако ние не довършим борбата с корупцията докрай, то България още дълго време няма да се радва на просперитет. Партиите трябва да се научат да работят в коалиции, а политиците да отстояват националните интереси и да правят компромиси в тяхно име“, завърши тя.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!